Edwin Tulkens

In het jaar 1993 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de opleiding voor fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Omdat er in die tijd weinig werk in Nederland was voor fysiotherapeuten heb ik vier jaar in Duitsland gewerkt in een particuliere praktijk.
Met veel enthousiasme ben ik in 1997 in Hedel begonnen. Waar ik in 2004 voor mezelf begonnen ben. In Oss ben ik in 1999 aan huis een kleine praktijk begonnen. In beide praktijken houd ik me vooral bezig met Viscerale Manipulaties (MVT of Barral.nl)

Viscerale Therapie

Het antwoord op mijn vraag kwam dichter in zicht bij het volgen van de opleiding Manuele Viscerale Therapie te Doorn met als grondlegger Jean-Pierre Barral. Hier wordt namelijk naar het hele lichaam gekeken. Niet alleen de spieren of gewrichten maar ook zijn er technieken voor de inwendige organen, zenuwen, bloedvaten en de schedel. Ook wordt er gekeken naar de negatief opgeslagen emoties. De aandachtspunten zijn behandelingen van baby”s, behandeling na een trauma (whiplash), orthopaedische en neurologische klachten.

 

 

 Patrick van Weert

Mijn naam is Patrick van Weert, ben 36 jaar oud, getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Boxtel. Na een dienstverband van 10 jaar bij defensie als militair verpleegkundige en mijn uitzending naar Afghanistan in 2007, ben ik in 2008 begonnen aan de deeltijdopleiding fysiotherapie aan de hogeschool Thim van der Laan. In juni 2011 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Sinds oktober 2011 ben ik met heel veel plezier werkzaam bij Tulkens fysiotherapie als algemeen fysiotherapeut, locatie Hedel. Binnen de praktijk houd ik mij buiten alle reguliere klachten, vooral bezig met revalidatie na operaties.

Osteopathie

In september 2014 ben ik begonnen met de opleiding osteopathie. Osteopathie gaat uit van het principe dat alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en  op de bewegingen  in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Osteopathie is een manuele (met de handen) geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Het kan voorkomen dat ik gedurende uw behandelingen osteopatische technieken zal gebruiken als dit uw klachten positief kan beïnvloeden. 

 

      

Ellen Ceelen

Mijn naam is Ellen Ceelen. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik een halfjaar werkzaam ben geweest als fysiotherapeut binnen de revalidatieafdeling van een algemeen ziekenhuis. Sinds maart 2015 ben ik als algemeen fysiotherapeut werkzaam bij Tulkens fysiotherapie, locatie Hedel.

Osteopathie:
Tijdens het laatste jaar van mijn studie tot fysiotherapeut ben ik me gaan verdiepen in de visie en benaderingswijze van de osteopathie. De holistische aanpak, waarbij op zoek wordt gegaan naar de oorzaak van klachten spreekt me erg aan. Met de intentie om mijn kennis te verbreden en om klachten vanuit hun oorzaak te kunnen behandelen ben ik in september 2015 begonnen met de deeltijd opleiding tot Osteopaat.
Met mijn huidige kennis (gecombineerd vanuit de fysiotherapie en osteopathie) probeer ik klachten vanuit bewegingsketens te benaderen. Het kan voorkomen dat ik gedurende uw behandeling osteopatische technieken zal gebruiken als ik denk dat dit uw klachten positief kan beïnvloeden.