Edwin Tulkens

In het jaar 1993 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de opleiding voor fysiotherapie Thim van der Laan te Utrecht. Omdat er in die tijd weinig werk in Nederland was voor fysiotherapeuten heb ik vier jaar in Duitsland gewerkt in een particuliere praktijk.
Met veel enthousiasme ben ik in 1997 in Hedel begonnen. Waar ik in 2004 voor mezelf begonnen ben. In Oss ben ik in 1999 aan huis een kleine praktijk begonnen. In beide praktijken houd ik me vooral bezig met Viscerale Manipulaties (MVT of Barral.nl)

Viscerale Therapie
Het antwoord op mijn vraag kwam dichter in zicht bij het volgen van de opleiding Manuele Viscerale Therapie te Doorn met als grondlegger Jean-Pierre Barral. Hier wordt namelijk naar het hele lichaam gekeken. Niet alleen de spieren of gewrichten maar ook zijn er technieken voor de inwendige organen, zenuwen, bloedvaten en de schedel. Ook wordt er gekeken naar de negatief opgeslagen emoties. De aandachtspunten zijn behandelingen van baby”s, behandeling na een trauma (whiplash), orthopaedische en neurologische klachten.